Recenze na film Labyrint: útěk

21. září 2014 v 14:13 |  Recenze filmů
Včera jsem byla v kině na filmu Labyrinth: útěk. Strašně dlouho jsem se na to těšila. A musim říct že jsem z toho filmu nadšená :)



Trailer najdete Zde.

Můj názor: Film byl sám o sobě naprosto skvělej! Jsem náročný člověk ale čekala jsem že mě to bude bavit, že to bude dobré, že mi tam třeba něco nesedne ale neni to jen dobrý...je to výborný! Částečně jsem na film taky šla protože v hlavní roli hrál herec kterého mám strašně ráda a to Dylan O´Brien.


Film byl od začátku až do konce hrozně moc napínavý, chvílema jsem se až bála aby nebyli hlavní hrdinové zabiti. No samožřejmě se to bez pár smrtí neobešlo, což mě štve, tohleto nemám ráda:( Nadruhou stranu to dělá film zajímavějším. Ale nebudu tady spoilerovat.
Bylo to fakt nepředvídatelné, co moment to překvapení, vlastně to skončilo úplně jinak než já jsem čekala. Knihu jsem nečetla ale po tomhle jsem se rozhodla že si jí musím prostě bezvýhradně a nesmlouvavě koupit a potom okamžitě přečíst!




Je to spíše takový typ filmu "pro teenagery" jak se dnes říká(a přesně takovýhle filmy já miluju :3 taky jsem teenager, že jo :D). Maličko mi to přišlo okoukané od Divergence a Hunger games, to ale neznamená že to není dobré a originální v jiných večech. Třeba ten labyrint, ve kterém se celý film odehrává, je pěkně propracovaný, jsou tam nastražené pasti a nebezpečné části labyrintu ve kterých je to pak napínavé jak struna a vy jen čekáte co se stane dál...zabije ho to, nezabije ho to? Líbí se mi že to není na konci uzavřené takže se můžu těšit na další díly, jedná se totiž o trilogii. A já se dalších dílů opravdu nemůžu dočkat...:D!




Občas je to nereálné, třeba například že se minimálně stopadesáti kilovej rmut(obluda z labyrintu) nepropadne střechou z klacíků bambusu(nebo nevím co to bylo ale bylo to něco tenkýho) která by ve skutečnosti udržela maximálně tak psa. No ale tak to už je detail, a navíc je to post-apokaliptický scifi film takže nějakou realitu po něm asi chtít nemůžeme :D

Herecké obsazení. No myslím že herci se na své role hodí. O tom bych nediskutovala. Herecké výkony jsou dobré, zvlášť u Dylana. Né že bych ho tu nejvíc vyzdvihovala kvůli tomu že ho mám ráda ale už jsem ho viděla ve více filmech a mě přijde že je dobrý herec a umí se dobře vžít do role. I ostatní jsou hodně dobří ale ti šli nějak kolem mě, asi kvůli vedlejším rolím nebo že některé moc neznám...nevím :)




Celkově jsem si film užila a kdyby mi to někdo zaplatil znovu, šla bych hned! :D Takže jestli má někdo rád scifi a váhá jestli tenhle film zhlédnout, tak má mé doporučení. I když všem se to asi do vkusu netrefí, to je fakt.


Za mě dávám filmu 100% protože mě hodně(-mile) překvapil a doufám že pokračování bude ještě lepší, no ale to si ještě počkám než bude druhý díl :( Ale aspoň se mám na co těšit.

Tak co? láká vás to? :)

(Pod článek vždycky dávám nějakou anketu, tak můžete hlasovat, Za každý hlas nebo komentář budu moc ráda!)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Barb Barb | Web | 21. září 2014 v 19:53 | Reagovat

Film vypadá opravdu skvěle! Hned bych na něj zašla do kina, ale nejdřív se chystám na knihu, ta má vždy přednost :)

2 Knižní svět Knižní svět | Web | 21. září 2014 v 20:08 | Reagovat

[1]: Je to asi divný ale já to mám obráceně-radši nejdřív vidím film a pak jdu až na knihu a je to hlavně proto že dřív když jsem přečetla knihu a pak skoukla film tak jsem byla naštvaná: Proč do toho filmu nedali tohle? A proč je to tam jinak? A nakonec se mi film moc nelíbil protože sem od něj čekala až příliš :D Takže tak :-D

3 Ko Ky Ko Ky | Web | 22. září 2014 v 1:42 | Reagovat

tak ti přeji brzké uzdravení ;) já už asi ve čtvrtek začnu cvičit :)

4 Ko Ky Ko Ky | Web | 22. září 2014 v 1:42 | Reagovat

Tak díky tvé recenzi se chci na to podívat, doufám, že to někde na internetu najdu. :)

5 Knižní svět Knižní svět | Web | 22. září 2014 v 10:35 | Reagovat

[3]: Děkuju :)
[4]: Taky doufám, chci se na to podívat znovu :-D Koukala jsem se a bohužel to vypadá že zatím nikde ke shlédnutí nebo stažení zdarma není :(

6 Eleanor Eleanor | E-mail | Web | 22. září 2014 v 18:11 | Reagovat

Já na tom byla s kámoškama v pátek a byla jsem stejně nadšená jako ty! :D Prostě úžasnej film a to je co říct, protože mě se v poslední době novinky nelíběj... Taky jsem na to šla kvůli Dylanovi :D

Páni, to jsem fakt ráda, že je to trilogie... a máš recht, asi bych si taky měla přečíst knihy. Got, ten film byl fakt skvělej :)

7 Knižní svět Knižní svět | Web | 22. září 2014 v 19:09 | Reagovat

[6]: Jn, byl fakt suprovej :D Nejlepší novodobej film co jsem viděla :-) Jsem ráda že to cítíš stejně :-)

8 Miti Miti | E-mail | Web | 23. září 2014 v 12:31 | Reagovat

Já na tomhle filmu byla v sobotu a bylo to boží :3 knížku mám doma v poličce a strašně se těším, až se do ní pustím :3 no a ohledně Dylana a střechy s tebou musím souhlasit :3 :D přesně jsi to vystihla ;) :D

9 Knižní svět Knižní svět | Web | 23. září 2014 v 16:18 | Reagovat

[8]:Jé, ty máš knihu? tu si chci taky hrozně koupit, už se nemůžu dočkat až si pro ni pojedu do knihkupectví :-D Co dodat k Dylanovi? Je prostě skvělej :3 :D

10 Miti Miti | E-mail | Web | 23. září 2014 v 16:38 | Reagovat

[9]: jo, ta kniha mi leží v knihovničce :D ale ještě dočítám jednu sérii, takže Labyrint musí počkat :D a přesně...Dylan :3 :D

11 Knižní svět Knižní svět | Web | 23. září 2014 v 16:56 | Reagovat

[10]: Jn, sestro :D (Myslím s tím Dylanem :-D)

12 Miti Miti | E-mail | Web | 23. září 2014 v 17:09 | Reagovat

[11]: ne asi :D mne se strasne libi v The first time :3 :D

13 Knižní svět Knižní svět | Web | 23. září 2014 v 17:23 | Reagovat

[12]: Jj, přesně! :D a pak ještě v Teen wolfu :3 :D my se tu uplně rozplýváme :D

14 Miti Miti | E-mail | Web | 23. září 2014 v 17:30 | Reagovat

[13]: yep, jako Stiles...s tou neopětovanou láskou je sladkej :3 :D malinko...:D

15 Knižní svět Knižní svět | Web | 23. září 2014 v 17:31 | Reagovat

[14]: Sakra ty mi snad čteš myšlenky už :D

16 Miti Miti | E-mail | Web | 23. září 2014 v 17:38 | Reagovat

[15]: muchachachá! Zlodėj myšlenek...to nezní špatně :D

17 Knižní svět Knižní svět | Web | 23. září 2014 v 17:40 | Reagovat

[16]: To není fér! :D

18 Miti Miti | E-mail | Web | 23. září 2014 v 17:41 | Reagovat

[17]: ale kuš, určitě to je fér :D mimochodem, ty fajné sestra! :D

19 Knižní svět Knižní svět | Web | 23. září 2014 v 17:48 | Reagovat

[18]: Jop, cítím to stejně :D Nechceš že bysme si popovídaly někde trošku v soukromí než na mém blogu? :-D

20 Miti Miti | E-mail | Web | 23. září 2014 v 17:59 | Reagovat

[19]: fajné, dobrý nápad :D napiš mi na mail :-D

21 Knižní svět Knižní svět | Web | 23. září 2014 v 18:00 | Reagovat

[18]: Myslím e-mail, fb, skype...cokoliv :)

22 Knižní svět Knižní svět | Web | 23. září 2014 v 18:00 | Reagovat

[20]: ok :D

23 Prostě Vanesa Prostě Vanesa | Web | 16. listopadu 2014 v 12:53 | Reagovat

Četla jsem tvou recenzy na knihu, která mě uchvátila, ale zajímalo jak ses poprala s recenzí na film. Nezklamal si mě a nejspíš tě tu budu trochu otravovat, protože tvůj styl vyjadřování a psaní mi hodně sedí a takovych blogeru je probme dost málo.
-k recenzi..no film jsem neviděla, ale mam ráda sci-fi, takže když si najdu čas, určitě se na to podívám. Bezpochyb.

24 Lůc z Knižního světa Lůc z Knižního světa | Web | 16. listopadu 2014 v 15:51 | Reagovat

[23]: Klidně otravuj, budu jenom ráda :-D A na ten film se určitě podívej protože to fakt stojí za to! :-)

25 bambus bambus | 7. prosince 2014 v 15:17 | Reagovat

Víš, že bambus je fakt hodně silnéj? V minulosti se používal jako mučicí nástroj. Za den totiž vyroste asi půl metru a cokoli mu stojí v cestě, tím proroste. Takže si myslím, že i rmuta (tu obludu) mohl unést! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama