RECENZE: Hon (KNIHA)

17. října 2014 v 22:47 |  Recenze knih

Kniha: Hon
Díl: 1
Autor: Andrew Fukuda
Žánr: fantasy, scifi, horor
Počet stran: 304
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2013
Originál byl vydaný v roce 2012

Moje hodnocení: 96%


Anotace: Jak zůstat na živu ve světě, kde jsou lidé považováni za pochoutku a všichni touží po jejich krvi?
Pravidla jsou jasná: nesmát se, nepotit se, neupozorňovat na sebe. A hlavně - nezamilovat se do jedné z nich!
Gen se liší od všech ostatních. Nedokáže běžet rychlostí blesku, sluneční světlo ho nezabije a nemá neukojitelnou touhu po krvi. Není upír, je člověk.
Je vybrán, aby se zúčastnil honu na poslední lidi. Jeho pečlivě utajovaný život se hroutí. Skupina bezcitných lovců začíná tušit, že s ním není něco v pořádku. Seznámení s dívkou v něm probudí city, které do té doby neznal.
Gen našel něco a někoho, za co má cenu bojovat, a jeho potřeba přežít ve světě plném nemilosrdných dravců je stále silnější...

Moje očekávání: Kupovala jsem si ji s nadšením a očekáváním protože se o téhle knize v poslední době hodně (kladně) diskutovalo, což mě nenechalo v klidu a já prostě musela jít a koupit si jí...:D

Nejdřívě jsem měla z knihy trošku rozpůrné pocity, protože při tom začátku se to táhlo hrozně pomalu, moc mě to nebavilo, už jsem to chtěla i v jednu chvíli vzdát a pak přišlo velké ALE...příběh se začal rozjíždět, nabírat akci a doslova mě táhl sebou!




Na začátku jsem sice byla trošku zklamaná, že chování a vyjadřování v celé knize je úplně jiné než jaké zná každý člověk a jaké je nám tipické, později jsem si na to ale zvykla. Potom jsem i musela ocenit, že autor to nějak obohatil a vymyslel si nové způsoby chování, jiné instinkty...atd.


"To bylo celkem vtipné," říká. "Líbilo se mi to." Škrábe se na zápěstí ještě rychleji a přidávají se k němu další studenti. Šramot nehtů škrábajících o kůži se nese po celé třídě.
Přidávám se k nim a dlouhými nehty si škrábu zápěstí, přestože se mi to vůbec nelíbí. Moje zápěstí nefungují. Nesvědí mě, když se mi zdá něco vtipné. Mým přirozeným instinktem je usmát se - to znamená roztáhnout rty a odhalit zuby - a ne poškrábat se na zápěstí."


Sem tam to bylo i nechutné. Kniha je o upírech ale ne o takových, jaké si hned představíme-prahnoucích po krvi. Tihle upíří jsou nejenom žízniví po krvi ale taky po lidském mase a vnitřnostech...už asi chápete proč je to nechutné :D Ale aspoň se to nějak liší od klasických upírských knih, prostě více nápaditosti. Celkově to má dobře promyšlený děj. Sice mi to přišlo trošku zdlouhavý ale jinak fajn.


No a ten konec mě úplně dostal!
Jak se to blížilo ke konci, bylo to hrozně napínavý a akční. Fakt mě to potom už pořád nutilo číst dál. Na posledních stránkách už jsem doslova hltala jedno slovo za druhým a kulila oči, co se to děje. A ten konec! Skončilo to tak otevřeně, že si chci okamžitě přečíst druhý díl! Opravdu jsem zvědavá, jaké záludnosti v druhé knize autor vymyslel :D

Takže mě se kniha hrozně líbila-hlavně konec. Je to zas něco nového, zajímavého, neobvyklého...no jestli vás to zaujalo tak běžtě do toho protože je to super kniha.

Hodnocení: 96%




 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Ginny123 Ginny123 | 18. října 2014 v 8:42 | Reagovat

Vypadá to zajímavě, už jsem nad tím uvažovala, upíry sice moc nemusím, ale možná by to stálo za předčtení.

2 Lůc z Knižního světa Lůc z Knižního světa | Web | 18. října 2014 v 12:08 | Reagovat

[1]: No jak už jsem říkala, jestli tě to zaujmulo tak běž do toho, za přečtení to podle mě určitě stojí :-)

3 Celene Celene | Web | 18. října 2014 v 14:10 | Reagovat

viděla jsem film a ten byl luxusní, takže knížka musí bejt taky super :-)

4 Lůc z Knižního světa Lůc z Knižního světa | Web | 18. října 2014 v 18:24 | Reagovat

[3]: Cože, on je film? :D tak to si musím hned stáhnout! :D

5 Někdo, kdo se snaží vymyslet svou přezdívku Někdo, kdo se snaží vymyslet svou přezdívku | E-mail | Web | 18. října 2014 v 19:50 | Reagovat

Ouch! Ouch! Já ji tak nekontrolovatelně chci :-D. Jenže se mi do ní nechce investovat peníze. Prostě čekám, až bude příležitost, abych napsala do Fragmentu o recenzentství a potom si ji objednám, ale zatím... nuž, prostě pořád nevím :-D.
Každopádně se mi líbí recenze, o konci nemluv, prosím tebe! Ještě jsem nepřečetla ani jedničku a už need dvojku :-D. Ts, to jsou dneska lidi!
(Need Hunt, need.)

6 M` M` | Web | 18. října 2014 v 20:00 | Reagovat

Ahoj :) ráda spřátelím :) máš pěkný blog, budu sem chodit pro inspiraci, když nebudu mít co číst ;)

7 Lůc z Knižního světa Lůc z Knižního světa | Web | 18. října 2014 v 20:09 | Reagovat

[5]: Takže ti ta spolupráce s fragmentem nakonec vyšla? Jestli ještě ne, tak mi pak určitě dej vědět jak to nakonec dopadlo :-) Každopádně taky bych hrozně ráda spolupracovala s nějakým nakladatelstvím, nejlíp s Joli, Fragmentem nebo Knižním klubem :D To jsem moc ráda že se ti moje recenze líbí :-) :-D No co dodat k tomu konci...skvělej :D A určitě si jí přečti, mě osobně hrozně sedla! Jak ty říkáš: I NEED PREY(u nás Kořist-druhý díl Honu) :D

8 Lůc z Knižního světa Lůc z Knižního světa | Web | 18. října 2014 v 20:12 | Reagovat

[6]: Tak to jsem ráda, hned si tě přidávám :-) Děkuji za pochvalu, též budu sledovat tvůj blog :D Ráda se koukám co je u ostatních nového :-D

9 Lůc z Knižního světa Lůc z Knižního světa | Web | 18. října 2014 v 20:13 | Reagovat

[6]: Jo ještě k tomu přidání, jak chceš abych tě nazvala? :D

10 Veronica.Mathers Veronica.Mathers | Web | 19. října 2014 v 2:20 | Reagovat

To víš no, restaurace :P bylo to skvělý =) já chci i náušnice až mi zarostou dírky do uší =)

11 Lůc z Knižního světa Lůc z Knižního světa | Web | 19. října 2014 v 10:12 | Reagovat

[10]: Jn, to bych si fakt nechala líbit :D Já zase chci ještě k náušnicím řetízek :-)

12 Teeve Teeve | E-mail | Web | 19. října 2014 v 12:57 | Reagovat

[7]: Áách Knižní Klub, tak spolupracovat s ním je i můj sen :-D. Ale Euromedia, to je už holt špica, a mé recenze jejich kvalitám rozhodně stačit nebudou :-D.
Jak jsem ale již kolikrát psala, dostat se do Fragmentu by nemělo být tak těžké :-) (a navíc tam maj tolik knih, co bych chtěla :-D). Určitě ti dám vědět a ty mně rozhodně taktéž!! :-D
Nebo zkus napsat do Hostu. Sice zasílaj jenom eknihy, ale mě vzali a teď od nich čtu Kostičas; grandiózní kniha :-3. Leč kniha vs. čtečka, kniha vyhrává na plné čáře, samozřejmě 8-).

13 S. S. | Web | 19. října 2014 v 14:38 | Reagovat

Moc ráda spřátelím. Už jen proto, že máš blog o knihách. Přečetla jsem si i pár článku a líbí se mi. Takže si tě hned přidám :)

14 M` M` | Web | 19. října 2014 v 15:32 | Reagovat

Klidně jen M` :)

15 Lůc z Knižního světa Lůc z Knižního světa | Web | 19. října 2014 v 18:33 | Reagovat

[12]: Podle mě teda určitě s přehledem by si mohla psát recenze i pro Euromedia :-) Jj, kdyby náhodou něco klaplo, dám vědět :-) Ten Host by nemusel být špatný, možná to zkusím, ještě uvidím. Každopádně děkuju za tip, taky u mě vyhrává kniha :-D :-)

[13]: Ok, to jsem ráda, taky tě přidávám :-)

[14]: Dobře :-)

16 Tina Tina | Web | 19. října 2014 v 20:45 | Reagovat

Tuhle knihu si chci přečíst...moc fajn recenze :D
A dotaz: On je i film? O_O
Vážně, jestli jo, tak to se na něj chci určitě kouknout....nechcete sem někdo jestli víte napsat název?

17 Luci Luci | E-mail | Web | 19. října 2014 v 20:51 | Reagovat

na tuhle knihu už jsem někde recenzi četla :) vypadá zajímavě, originálně :D takže po vnitřnostech? fůj! :D ale i tak to musí být zajímavá knížka :) moc se mi líbí tvoje recenze :3

18 Sabča Sabča | E-mail | Web | 20. října 2014 v 8:43 | Reagovat

Skvělá recenze! A kniha mi přišla mnulý týden a brzy se do ní chci také pustit. Jsem na ni už dlouho zvědavá ale pořád jsem nějak odolávala.. Ale už ji mám konečně doma :-)

19 Eleanor Eleanor | E-mail | Web | 20. října 2014 v 14:02 | Reagovat

Upíry mám ráda, ale štve mě, že na tohle téma je dneska všude staršně moc... ale tohle se mi zdá lepší.. jiný, možná nechutný, ale co :D Pěkná obálka, fakt se mi líbí :D
No.. uvidíme... když někde na tu knihu narazim, určitě si ji přečtu.;)

Pěkná recenze.

20 Lůc z Knižního světa Lůc z Knižního světa | Web | 20. října 2014 v 15:58 | Reagovat

[16]: Moc děkuju! :-) Já právě nevím jestli je i film, kdyby náhodou byl, moc ráda bych se na něj koukla, mohlo by to být super, ale kdo ví? :-)

[17]: Jj, knížka je to zajímavá a originální rozhodně taky :-) A ano, po vnitřnostech :-D Jsem strašně ráda, že se ti moje recenze líbí, to moc potěší, slyšet že se někomu líbí tvoje dílo :-)

[18]: Opět děkuji :-) Taky bych se do ní chtěla pustit úplně od začátku, a nevědět co se stane, prostě se vrátit do doby kdy jsem ji četla poprvé...chápeš jak to myslím? Ten pocit když čtete poprvé nějakou knihu která se vám líbí už se nikdy nevyrovná tomu, když ji čtete po několikáté a už víte co se jak rozvine :-D Tak si na ní rozhodně udělej brzy čas-je skvělá :D

[19]: Jo přesně, taky si myslím že těch upířích knih je hodně ale tahle je nějakým způsobem úplně jiná i když je o upírech :D Chápu jak to myslíš :D To jsem do recenze zapomněla napsat...že se mi taky moc líbí obálka :-D Moc děkuji za pochvalu :-)

21 silluety silluety | Web | 20. října 2014 v 21:20 | Reagovat

Pěkná recenze :) knížka vypadá dobře :) a tlustá ani zas tak není ;)
super blog :)

22 Orida Orida | Web | 20. října 2014 v 23:32 | Reagovat

Zaujala ma tá anotácia... obzvlášť pre to, že si fakt neviem predstaviť, ako mohol niečo také utajovať :D

23 Lůc z Knižního světa Lůc z Knižního světa | Web | 21. října 2014 v 16:13 | Reagovat

[21]: Moc děkuji za pochvalu recenze i blogu, vážím si toho :-)

[22]: Žejo viď, já taky nevím, jak mu to mohlo takhle dlouho procházet :-D

24 Autumn Autumn | E-mail | 7. ledna 2015 v 10:48 | Reagovat

zkuste od Abigail Gibbsové-Temné hrdinky večeře s vampírem ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama