RECENZE: Dcera kostí a dýmu (KNIHA)

2. listopadu 2014 v 15:40 |  Recenze knih



Série: Kost přání
Kniha: Dcera kostí a dýmu
Díl: 1
Autor: Laini Taylorová
Žánr: scifi, fantasy
Počet stran: 368
Nakladatelství: Knižní klub
Rok vydání: 2012
Originál byl vydaný v roce 2011.

Moje hodnocení: 100%

Anotace: Karou je nadaná, krásná a tak trochu záhadná sedmnáctiletá studentka na pražské umělecké škole. Její tajemství nezná ani její nejlepší přítelkyně Zuzana. Ráda kreslí chiméry, fantastické bytosti, a nikdo netuší, že tato mytická stvoření jsou její rodinou. Přichází a odchází skrze portál za svým zvláštním posláním, kterým ji pověřil čaroděj, který ji vychoval. Neví, že ji sleduje smrtelně nebezpečný a mrazivě krásný anděl, a válka mezi světy dobra a zla brzy vypukne.

Moje očekávání: Čekala jsem od Dcery kostí a dýmu ledacos, chtěla jsem si knihu přečíst ale moc šancí jsem jí napřed nedávala ale to jsem se spletla.

Knížka mi strašně moc sedla. Vůbec se nestalo že bych se u ní nudila. Měla pořád v záloze něco z čeho jsem byla překvapená. Příběh je nepředvídatelný a řekla bych že i v některých věcech docela originální.

Co se týče obsahu, tak se mi tam hodně líbily takové výstižné věty které se občas objevily mezi kapitolama. Když už jsem u kapitol tak ty se mi taky líbily svou jednoduchostí.
Na začátku jsem dumala o tom co asi tak znamená ten název a proč se to tak jmenuje, nedokázala jsem si pod tím vůbec nic představit . Nakonci mi pak došlo proč se to tak jmenuje a že lepší název bych pro tuhle knihu nevymyslela protože to má podtext který k tomu uplně sedí a na první pohled je fakt nenápadný. Mě osobně by nic takového nenapadlo a proto je to tak dobrý...je to nepředvídatelný(to už se opakuju :D), člověk vůbec neví co čekat.


Hlavní hrdinka Karou mi přišla sympatická a hodně jsem si jí oblíbila. Akiva mi přišel ze začátku takovej bezcitnej a dost krutej, později jsem ale pochopila proč a nedivím se mu že byl takový.

"Moje duše je čistá. V životě jsem nikoho nezabil. Ale ty, och, ty? Vidíš své ruce?"
Akiva na tu věcičku neskočil, ale mimoděk zaťal pěsti. Na hřbetech prstů měl vytetované linky: každá čára znamenala zabitého nepřítele, a tak na rukou nosil příšerné účetnictví.
"Kolik?" dorážel Izil. "Víš to vůbec, nebo jsi ztratil přehled?"

Knížka je svým způsobem romantická, některé momenty jsou fakt pěkné. Někdy jsem ale pociťovala i lítost a smutek. A to se mi tam líbilo :-)

Děj mě hodně bavil, četla jsem jí sice dlouho ale zato jsem si jí fakt maximálně užila. Pro mě to byla taková super odreagovačka a určitě si koupím druhý díl který se jmenuje Dny krve a hvězdného třpitu, už se na něj těším!

Tuhle knížku bych určitě doporučila, mě se hrozně líbila a nemám si u ní na co poštěžovat :D Jen ten konec mi zas přišel dost otevřený ale co, aspoň se mám na co těšim ve dvojce :D

Moje hodnocení: 100%

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 CuMelKaa CuMelKaa | Web | 2. listopadu 2014 v 16:04 | Reagovat

To neznam..:O asi si ji pujcim =)

2 Ginny123 Ginny123 | 2. listopadu 2014 v 16:17 | Reagovat

To vypadá dost zajímavě, určitě si ji připíšu na seznam knížek, které si chci koupit.

3 Tina Tina | Web | 2. listopadu 2014 v 16:18 | Reagovat

Souhlasím, že tahle knížka je úžasná...už jsem jí četla a tak, trochu mě přinutilo si ji koupit fakt, že je to z prostředí Prahy...přidám se k tvojí recenzi, která se mi líbí a podle mě knihu vystihuje a doporučuju ji :-)  :D

4 Lůc z Knižního světa Lůc z Knižního světa | Web | 2. listopadu 2014 v 16:45 | Reagovat

[1]: Pujč...je skvělá :D

[2]: To jsem ráda že jsem tě inspirovala k tomu si jí koupit :D

[3]: Další věc kterou jsem zapoměla v recenzi zmínit...že se mi líbí že se to odehrává v Praze :D A jo klidně se přidej :D :D

5 Orida Orida | Web | 3. listopadu 2014 v 13:26 | Reagovat

Tak jo, presvedčila si ma. Síce romantiku nečítam, ale znie to dobre a vyzerá, že jej tam až tak moc nie je.... Hurá na to, už ju len nájsť :D

6 Sugr Sugr | E-mail | Web | 3. listopadu 2014 v 19:07 | Reagovat

Romantiku čtu,tedy četla jsem, doufám,že se někdy k tomu vrátím! ;-) Až mi zbyde ten čas... :-(

7 Lůc z Knižního světa Lůc z Knižního světa | Web | 3. listopadu 2014 v 21:33 | Reagovat

[5]: Tak to jsem ráda :D No s tou romantikou nevím...je jí tam tak akorát, nevím jak bych to definovala :D Hodně štěstí s hledáním :D

[6]: Jj, určitě si musíš ten čas někdy udělat...i když chápu že to někdy není jednoduché :D

8 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 4. listopadu 2014 v 11:00 | Reagovat

Kniha mě zaujala už jen její krásnou obálkou :-)

9 Ko Ky Ko Ky | Web | 4. listopadu 2014 v 13:05 | Reagovat

jo takovou mlhu už nechci zažít :) díky moc za pochvalu fotek a synovce;)

10 Ko Ky Ko Ky | Web | 4. listopadu 2014 v 13:06 | Reagovat

děkuji za gratulaci k výhře v bleskovce ;) ;)

11 Ko Ky Ko Ky | Web | 4. listopadu 2014 v 13:07 | Reagovat

Tato recenze na knihu mě dost zaujala, tak doufám, že bych jí mohla najít online ke stažení na internetu .:)

12 Lůc z Knižního světa Lůc z Knižního světa | Web | 4. listopadu 2014 v 19:53 | Reagovat

[8]: To souhlasím, obálka je krásná :-)

[11]: Jo myslím že by se to někde určitě dalo najít :D A nemáš za co :-)

13 Corny Corny | Web | 4. listopadu 2014 v 21:23 | Reagovat

To si musím přečíst! :-D

14 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 5. listopadu 2014 v 10:01 | Reagovat

Ráda spřátelím, jdu si tě zapsat :-)

15 Lůc z Knižního světa Lůc z Knižního světa | Web | 5. listopadu 2014 v 19:22 | Reagovat

[13]: Jj, přečti, je to super :-)

[14]: Super! To jsem ráda :-) Já už tě zapsanou mám :-)

16 S. S. | Web | 5. listopadu 2014 v 20:14 | Reagovat

Tuto knihu si přeju k vánocům. A po tvé recenzi se na ní těším ještě víc!!!

17 Lůc z Knižního světa Lůc z Knižního světa | Web | 6. listopadu 2014 v 20:05 | Reagovat

[16]: To jsem ráda že tě ještě víc nalákala :)

18 Prostě Vanesa Prostě Vanesa | Web | 16. listopadu 2014 v 12:38 | Reagovat

Musím říct, že tvoje recenze je snad nejlepší, kterou jsem kdy četla. Nenudila mě a navíc mě nabudila, abych si tu knížku vážně koupila. To se mi stalo snad jen jednou u knižní recenze. I fotky u toho to velmi zpříjemnilo a nebyli tam nadbytečné informace, které mi jsou ukradené.  Jdu si tuhle knížku připsat na seznam dárků na Vánoce! :-)

19 Lůc z Knižního světa Lůc z Knižního světa | Web | 16. listopadu 2014 v 15:43 | Reagovat

[18]: Ohhh, strašně moc děkuju za pochvalu! :-) Opravdu hodně si toho vážím :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama